Jestem Przeciwny karze śmierci !!!

Prawo odpowiada jasno ale życie często stawie to pytanie ponownie.

Re: Jestem Przeciwny karze śmierci !!!

Postprzez XXX w Sob Sie 29, 2009 6:34 pm

Nadrzędną wartością, którą powinno chronić prawo, jest ludzkie życie.A skazując kogoś na kare śmierci to tak jakbysmy mówili potępiam zabojstwa ale zabijam.. to jeszcze legalnie!!
nie mozemy mowic ze zabojstwo jest złe sami zabijajac innych..
dla mnie na kare smieci nie zasluguje nawet najgorszy pedofil!
Przestepcy czesto sami zostaja odpowiednio przez zycie doswiadczeni.

CI CO SĄ ZA KARĄ ŚMIERCI TO IDIOCI!!
pozdrawiam
XXX

Postprzez Bleck w Pon Sie 31, 2009 11:34 am

Powiedz to ofiarom takich zwyrodnialców i ich rodzinom :| Albo jeszcze lepiej - postaw się w ich sytuacji, i pomyśl że ZA TWOJE PIENIĄDZE tacy degeneraci teraz żyją sobie w więzieniach nie martwiąc się w zasadzie o nic:
- pracować nie muszą, bo nie muszą płacić podatków itd.
- dach nad głową mają zapewniony (podczas gdy na wolności pełno bezdomnych, ludzie wyrzucani na bruk itd.)
- opiekę zdrowotną mają zapewnioną za free
- wyżywienie też mają zagwarantowane (podczas gdy dzieci głodują i z głodu umierają)
- pewnie jeszcze kilka rzeczy by się znalazło...

Ja osobiście jestem za karą śmierci, i nie przekonają mnie bajeczki o humanitaryzmie, bo dla mnie humanitarne jest troszczyć się o dobro większości a nie nagradzanie degeneratów. Oczywiście należy stosować tę kare z rozwagą... a resztę do przymusowych robót społecznych!
Bleck

Dołączenie: Czw Sie 06, 2009 12:36 pm

Postprzez Funker w Sob Wrz 26, 2009 12:05 am

oko za oko, ząb za ząb. Jesli zabił, zabić jego! Wrócmy do podstawowych wartości. Dlaczego prawo ma chronic zwyrodnialców, degeneratów, zboczeńców!? Pedofili kastrować i obroża na szyję z GPS,zbliży sie do szkoły, obciąć ptaszka!
Funker

Dołączenie: Śro Paź 22, 2008 1:11 pm

Postprzez Pestunia w Śro Wrz 30, 2009 1:28 pm

Ja również jestem przeciwko karze śmierci, powodów jest kilka.
Jako osoba religijna, wierzę, że taki zbrodniarz otrzyma odpowiednią karę w swoim czasie. Nie zamierzam bawić się w Boga i decydować o czyimś życiu i śmierci, uważam jednak, że wszyscy jesteśmy zobligowani do ochrony społeczeństwa przed takimi ludźmi i odizolowania ich od niego.Dorzywocie w więzieniu o zaostrzonym rygorze jest moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem. Fakt, że za utrzymanie więźnia płaci społeczeństwo, nie jest dla mnie żadnym argumentem, nie zamierzam nikogo zabijać żeby zaoszczędzić 15 złotych. Myślę, że można wykorzystać więźniów do różnego rodzaju prac, w ten sposób zarobiliby na swoje utrzymanie. Argumentem przeciw karze śmierci, jest dla mnie również niemożność rehabilitacji i cofnięcia kary, w przypadku pomyłki. Nikt nie zwróci skazanemu życia, gdy okaże się, że był niewinny, a takie pomyłki w historii kary śmierci już się zdarzały.
Pestunia

Postprzez Lucky Luck w Czw Paź 01, 2009 10:08 am

Ja rózwnież jako osoba religijna jestem za karą śmierci. Trzeba zwyrodnialców oddawać jak najszybciej przed oblicze Boga, nich on jak stwórca osaądzi "zbłakaną owieczkę". Kula w łeb i do Stwórcy!
Lucky Luck

Postprzez rysio51 w Wto Lis 03, 2009 11:26 am

prostak napisał(a):ja uważam, że jeśłi ktos jest przeciewko karze śmierci - jest idiotą

To samo moge powiedziec o tobie...

Kara smierci jest bezsensem. Wedlug danych statystycznych 10% ludzi odsiadujacych wyroki we wiezieniu sa niewinni. Co jesli taki sam procent bedzie sie nakladal na ludzi, ktorzy dostana wyrok kary smierci? Co jesli niewinnie osadzone zostanie twoje dziecko? Bedac za kara smierci to tak samo jakbys sam zabijal.
rysio51

Dołączenie: Wto Lis 03, 2009 11:18 am

Postprzez gilotyna w Wto Lis 03, 2009 11:52 am

I co takiemu po karze śmierci - umrze szybko i bezboleśnie i tyle go na tym świecie widzieli. Ja jestem za tym, aby do końca życia pracował przy najgorszych robotach, a to, co zarobi, niech otrzymuje w całości rodzina ofiary.
Nie myli się ten, kto nic nie robi
gilotyna

Dołączenie: Wto Lis 03, 2009 11:46 am

Postprzez don200 w Pią Sty 22, 2010 4:23 pm

Czy morderstwo może być jedyną drogą do zaznania spokoju ducha ? www.harrybrown.pl Byłem w kinie ,zajebiście mi się spodobał ten film !
don200

Dołączenie: Pią Sty 22, 2010 3:58 pm

Poprzednia

Powróć do Kara śmierci - za czy przeciw

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

• najnowsze dodane posty
  • najczęściej odwiedzane wątki